JSN ImageShow

Dobrodošli u JU Srednju mašinsko-saobraćajnu školu!

JU Srednja mašinsko – saobraćajna škola  obrazuje kadrove mašinske i saobraćajne struke.
U okviru struke učenici i polaznici  obrazuju se za specifična zanimanja  III, IV i V stepena obrazovanja.
Nastavni planovi i programi usklađeni su sa potrebama tržišta.

peco 2

Na svečanoj sjednici Nastavničkog vijeća održane na Dan učitelja, 5.10.2020. godine, između ostalog, ispratili smo u penziju još jednog člana našeg kolektiva, našeg cijenjenog i veoma dragog profesora Osmana Pecu. Direkrot Ahmet Pelko je čestitao profesoru Peci i poželio dug i zdrav život sada u jednom novom, mirnijem životnom okruženju. Predsjednik Sindikata naše škole, profesor Semir Hodžić, ispred kolektiva je čestitao profesoru Peci i uručio prigodan poklon povodom odlaska u penziju.

Veoma lijepim i nadahnutim obraćanjem profesor Peco je počastio sve nas i zaželio uspješan rad u ovim vremenima punih izazova. U njegovim očima se istovremeno nazirala i radost i žal, iako dođe vrijeme za promjene, ipak nije jednostavno otići iz jedne zajednice gdje se svak osjeća uvaženo, cijenjeno i nadasve prijateljski. Uvažavajući tu činjenicu, Peco je iskazao jednu ljudsku zahvalnost svim članovima kolektiva ali, svakako, posebno direktoru koji, smatra on, veoma uspješno rukovodi jednim složenim i velikim kolektivom.

Profesor Peco je dugogodišnji član našeg kolektiva koji je, zasigurno, ostavio neizbrisiv trag svojim radom u prosvjeti. S radošću ga se sjećaju i kolege profesori ali i učenici, kako oni koji su već postali kolege profesori, tako i oni koji su tek završili ili još nisu završili srednjoškolsko obrazovanje. Ispraćajući generacije i generacije učenika uviđamo da se godine nižu brže nego što nekad mislimo, kroz sve to vrijeme provedeno u učionici sa djecom ostavljamo neki trag, kako profesori, tako i učenici, iako u tom putu bude različitih situacija, jedno je sigurno, svakom ostanu u sjećanju oni lijepi i vedri trenuci, a one druge zaboravimo. Vjerujemo da se o profesoru Peci nema šta zaboraviti, svojim karakterom, zalaganjem i ljudskošču ostavio je na svakoga, zasigurno, pozitivan dojam, ali često je udijelio i lijep savjet, neko je toga svjestan odmah, a neko tek nakon određenog vremena.
Želimo našem radnom kolegi, prijatelju, sagovorniku, osloncu u svakom smislu, da uživa u, nadamo se, mirnim danima sa lijepim sjećanjima i zadovoljstvom na ono što je ostavio iza sebe u našoj školi ali i šire, jer njegovi učenici stižu na različita mjesta i među različite ljude!
peco 1
 
peco 3
 
peco 4
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com