JSN ImageShow

Dobrodošli u JU Srednju mašinsko-saobraćajnu školu!

JU Srednja mašinsko – saobraćajna škola  obrazuje kadrove mašinske i saobraćajne struke.
U okviru struke učenici i polaznici  obrazuju se za specifična zanimanja  III, IV i V stepena obrazovanja.
Nastavni planovi i programi usklađeni su sa potrebama tržišta.

 

Projekat Vijeća učenika "Fizički aktivan-mentalno stabilan"

Sve naše facebook pratioce bi zamolili da odvoje minutu svog vremena za naše učenike. U pitanju je projekat Vijeća učenika Srednje mašinsko-saobraćajne škole pod nazivom "Fizički aktivan-mentalno stabilan", gdje trebamo skupiti određeni broj glasova.Kako glasati za projekat JU Srednje mašinsko-saobraćajne škole? Slijedite naredne korake:Kliknite na link ispod:https://www.lonac.pro/
Kada vam se otvori stranica lonca u desnom gornjem uglu imate dvije opcije Registruj se/Prijavi se.Ukoliko imate već napravljen račun na loncu samo se prijavite i kliknite na posljednji link,potom pritisnite dugmić Glasaj.Ukoliko nemate račun na loncu, potrebno je da se registrujete. Unesite svoje ime i prezime, mail, lozinku i ostale potrebne podatke. Lonac će vas preusmjeriti na mail gdje treba potvrditi svoj nalog.Nakon potvrđivanja se vraćate na stranicu lonca i prijavite se. Kliknite na posljednji link,pritiskom na dugmić Glasaj podržavate našu školu. Glasanje traje od 24.11. do 30.11.Link preko kojeg dolazite do našeg projekta:
Unaprijed se zahvaljujemo svima!
VIJEĆE UČENIKA

mirovno 4

U saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a JU Srednja mašinsko-saobraćajna škola realizovala je projekat mirovnog obrazovanja za učenike IV2 odjeljenja.

Cilj programa je da kod učenika unaprijede stavovi, znanja i vještine za izgradnju mira i promociju mirovnog aktivizna u Bosni i Hercegovini. Program će doprinjeti razvoju kritičkog mišljenja, unaprijeđenju socijalnih vještina, upoznavanju drugih i drugačijih, razvijanje empatije kod učenika. Program se relizuje kroz četiri iskustvene radionicena temu:

  • Komunikacija, stereotipi i predrasude
  • Transformacija konflikta
  • Identitet za pomirenje
  • Uloga religije u izgradnji mira

Jedna od aktivnosti Projekta je posjeta vjerskim objektima našeg grada.

Vjerski objekti koje smo posjetili:

Ćose Jahija džamija na Musali

Pravoslavna crkva Svete Trojice Mostar

Katedrala Marije Majke Crkve

mirovno 1

mirovno 2

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com