JSN ImageShow

Dobrodošli u JU Srednju mašinsko-saobraćajnu školu!

JU Srednja mašinsko – saobraćajna škola  obrazuje kadrove mašinske i saobraćajne struke.
U okviru struke učenici i polaznici  obrazuju se za specifična zanimanja  III, IV i V stepena obrazovanja.
Nastavni planovi i programi usklađeni su sa potrebama tržišta.

ndc 9

Danas (srijeda 19.05.2021. godine) su u našoj školi, zamjenica ambasadora Kraljevine Norveške u BiH Siri Andersen i ministar obrazovanja nauke, kulture i sporta u Vladi HNK-Ž Rašid Hadžović, otvorili Nansen učionicu. Cilj otvaranja ove vrste učionice je pružanje dodatano opremljenog prostora i motivirajućeg okruženja za rad učenika i profesora koji su uključeni u ovaj obrazovni program.
Zamjenica ambasadora Kraljevine Norveške u BiH Siri Andersen je istakla kako će ova učionica biti mjesto druženja te da će doprinijeti unapređenju odnosa i međusobnog poštovanja. Ministar Hadžović je izrazio zahvalnost Ambasadi Kraljevine Norveške u BiH na podršci koju pružaju za ovakve obrazovne projekte, te je istaknuo kako su ovakvi projekti dobri za promovisanje mira i tolerancije.
Prisutnima su se obratili i direktor Srednje mašinsko-saobraćajne škole Mostar Ahmet Pelko, zamjenik ravnatelja Srednje prometne škole Mostar Zoran Mikulić, ravnateljica O.Š. "Ivana Gundulića" Marija Jurčić, direktorica IV osnovne škole Seada Kuštrić, te direktor NDC-a Mostar Elvir Đuliman, koji su izrazili zahvalnost Ambasadi Kraljevine Norveške u BiH i resornom ministarstvu obrazovanja na saradnji i podršci.
Kako je izgledalo današnje otvaranje Nansen učionice poledajte na slikama:
ndc 5
 
ndc 6
 
ndc 4
Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com