JSN ImageShow

Dobrodošli u JU Srednju mašinsko-saobraćajnu školu!

JU Srednja mašinsko – saobraćajna škola  obrazuje kadrove mašinske i saobraćajne struke.
U okviru struke učenici i polaznici  obrazuju se za specifična zanimanja  III, IV i V stepena obrazovanja.
Nastavni planovi i programi usklađeni su sa potrebama tržišta.

 

Projekat Vijeća učenika "Fizički aktivan-mentalno stabilan"

Sve naše facebook pratioce bi zamolili da odvoje minutu svog vremena za naše učenike. U pitanju je projekat Vijeća učenika Srednje mašinsko-saobraćajne škole pod nazivom "Fizički aktivan-mentalno stabilan", gdje trebamo skupiti određeni broj glasova.Kako glasati za projekat JU Srednje mašinsko-saobraćajne škole? Slijedite naredne korake:Kliknite na link ispod:https://www.lonac.pro/
Kada vam se otvori stranica lonca u desnom gornjem uglu imate dvije opcije Registruj se/Prijavi se.Ukoliko imate već napravljen račun na loncu samo se prijavite i kliknite na posljednji link,potom pritisnite dugmić Glasaj.Ukoliko nemate račun na loncu, potrebno je da se registrujete. Unesite svoje ime i prezime, mail, lozinku i ostale potrebne podatke. Lonac će vas preusmjeriti na mail gdje treba potvrditi svoj nalog.Nakon potvrđivanja se vraćate na stranicu lonca i prijavite se. Kliknite na posljednji link,pritiskom na dugmić Glasaj podržavate našu školu. Glasanje traje od 24.11. do 30.11.Link preko kojeg dolazite do našeg projekta:
Unaprijed se zahvaljujemo svima!
VIJEĆE UČENIKA

projektzamir

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović i direktorica projekta PRO-Budućnost, Majda Behrem-Stojanov dodjelili su certifikate koordinatorima i direktorima škola koje su učestvovale u realizaciji Projekta za mir.

U sklopu PRO-Budućnost projekta, a kroz realizaciju Memoranduma o razumijevanju u školskoj 2020./2021. godini, čiji je cilj bio kroz iskustvene radionice i druge aktivnosti učenice i učenike poticati na izgradnju trajnog mira u Bosni i Hercegovini, suedjelovalo je deset srednjih škola s područja HNK.

„Realizacijom različitih aktivnosti u sklopu ovog projekta, naši učenici i koordintori pokazali su spremnost na saradnju, kao i visok stepen tolerancije i međusobnog poštovanja, a sve su to preduslovi za izgradnju kvalitetnog društva. Projekti koji promovišu mirovno obrazovanje, sprečavanje diskriminacije, kao i poštivanje različitosti i razbijanja stereotipa uvijek će imati podršku Ministarstva. Nadam se da ćemo vođeni dosadašnjim rezultatima i uspješno realizovanim aktivnstima ovaj projekat nastaviti i u narednoj školskoj godini. Upućujem Vam iskrene čestitke na uspješno realizovanim aktivnostima“, kazao je resorni ministar.

Jedan od ciljeva projekta bio je i promoviranje multikulturalnosti i suživota, izgradnje interkulturnog razumijevanja, međuetničkog povjerenja, mira i nenasilja i to kroz mnogobrojne aktivnosti i radionice, kao što su Identitet za pomirenje, Žive biblioteke, Transformacija konflikta, predavanje i posjeta vjerskim objektima.

 

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com